Munkaerőpiaci tanácsadás

Tatai Nóra-pont

Tatai Nóra-pont

NÓRA-hálózat

2015. november 25. - Detti Szokoli

NÓRA-HÁLÓZAT 13 városban a nők elhelyezkedéséért és esélyegyenlőségéért.

A NÓRA-HÁLÓZAT az első országos, független munkaerőpiaci szakmai hálózat, amely a nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, a munkaerőpiaci esélyegyenlőség megteremtését segíti.

A gyermekvállalást követő gondozással töltött évek után munkát kereső nők 2014-től az ország tizenegy városában vehetik igénybe fel a civil szervezetek összefogásából alakult Nóra-hálózat segítségét. A NÓRA-HÁLÓZAT szervezetei álláskeresési, karriertervezési és anti-diszkiminációs tanácsadást nyújtanak az érintetteknek, reintegrációs tanácsadó partnerek a munkáltatók számára, a helyi munkaerő-piac sajátosságainak ismeretében ösztönzik, koordinálják a megyei/regionális együttműködést: fórumokat, beszélgetéseket szerveznek, szakmai rendezvényeket tartanak.

A hálózat ötlet- és projektgazdája a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a női munkavállalás egyenlő esélyeinek megteremtéséért több mint egy évtizede dolgozik Budapesten, és működteti projektfinanszírozástól függetlenül állandó díjmentes tanácsadói szolgáltatását.
A NÓRA-HÁLÓZAT tagszervezetei hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségének biztosítása a gazdasági-, társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke. Ezért helyi programjaikkal minden érintettet megszólítanak. Céljuk, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával elindított Nóra-pontokon a JÓL-LÉT Alapítvány mintájára projekt-független, együttműködésen alapuló és folyamatos működést, a helyi igényekre reflektáló tevékenységeket valósítsanak meg.

Helyszínek: Pécs, Szeged, Debrecen, Berettyóújfalu, Eger, Miskolc, Gödöllő, Székesfehérvár, Balatonalmádi, Veszprém, Szombathely, Tata, Nyíregyháza, Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://tatainorapont.blog.hu/api/trackback/id/tr438107332
süti beállítások módosítása